logo

Lokeren

Tienen

Rumst

Putte

Op een klein terras gericht op het zuiden werkten we met een zeil dat wat verder van de gevel af begint en wat lager hangt. Zo brengen we maximaal schaduw op het terras. Bovenaan lieten we een grote druppelvormige opening, om op het terras zelf een aangenaam gevoel van "buiten" zitten te bieden. De regen loopt langs twee lager gelegen zeilpunten in het gazon af.

Deze grote zeilstructuur overspant een terras op het noorden over een lengte van bijna 13 meter. We werkten met een zeil dat hoog staat boven het terras, voor een mooie open doorkijk naar de tuin. Bij deze grote woning past een groot zeil, dat we dan ook wat verder van de gevel af plaatsten om nog veel doorkijk te geven naar de hemel, en om nog wat strepen zon uit het westen toe te laten.

Voor deze zeilsculptuur konden we werken met de bestaande gebouwde structuur rond het terras. De sculptuur werd binnen een strakke architectuur gepast, maar springt er op enkele punten uitbundig buiten. Hier hielden we vooral rekening met het afschermen van de buitenruimte voor de regen, zodat het terras samen met de uitbouw als buitenkamer gebruikt kan worden.

Deze grote zeilstructuur overspant een terras in hoekvorm met een grote glaspartij op het zuiden en het westen. De sculptuur biedt schaduw op het terras op het heetst van de dag, en houdt de laag invallende zon uit het westen buiten de woning. De sculptuur gaat uitbundig op en neer en draait zich zwierend om de hoek, om zo de mooiste zichten naar alle kanten van de tuin te benadrukken.

Bekijk Meer Bekijk Meer Bekijk Meer Bekijk Meer