logo

3D-ontwerptekeningen

schaduwstudie

Geen enkel van onze ontwerpen is standaard. We vertrekken steeds vanuit een opmeting van de bestaande situatie, waarbij we, voor we beginnen te ontwerpen, rekening houden met uw specifieke wensen. We creëren eerst en vooral esthetische vormen die evenwichtig en natuurlijk aanvoelen. We laten ons daarbij inspireren door dezelfde natuurwetten die ook de vormen van zeepbellen en zeepfilmen bepalen.

Door met de plaats van de verankeringspunten te spelen, bereiken we vormen die schaduw geven, die tegen de regen beschermen, die inkijk van buitenaf weren, of allemaal tegelijk. Het voorontwerp presenteren we in een 3D-model, zodat u kan bijsturen waar nodig.

De mooiste ontwerpen zijn deze waarbij nog enkele strepen zon op het terras vallen, die zich verplaatsen tijdens de dag. Zo blijft het "buiten" gevoel maximaal aanwezig.

Vooraleer we de vorm definitief vastleggen, maken we een simulatie, waarbij we nagaan waar de schaduw valt. In een filmpje kan u het exacte tracé van de schaduw bekijken gedurende een door u gekozen zomerdag. Zo nodig passen we daarna nog aan.

membraan

stabiliteitsberekening

Bij de keuze van de verankeringspunten houden we rekening met de structuur van de woning en met de eventuele funderingen in de tuin. De wind veroorzaakt grote trekkrachten aan de zeilpunten; we zoeken in uw woning naar de sterke plaatsen in de structuur voor de verankering. Onze zeilen worden berekend met een windsnelheid die rond de 90 km/u ligt, zoals dat voorgeschreven is in de Eurocode. Bij stormwind zullen ze zichtbaar bewegen maar ze blijven strak gespannen.

assemblage

montage

Eenmaal de vorm definitief vastligt, worden de ankerpunten geplaatst. Deze meten wij heel precies op na uitvoering, zodat daarna het zeil zelf tot op de centimeter nauwkeurig gemaakt kan worden. We detailleren patronen voor de zeildelen die daarna aan elkaar worden gestikt. Zo creëren we de glooiingen in het zeil: de zeilen zijn nooit vlak. In de zomen voorzien we kabels, op de punten voorzien we stalen eindplaten, trekkabels en schakels.

Bij de opdeling in patronen houden we rekening met de waterafloop, en met de esthetiek. Meestal versterken de naden de glooiingen van het zeil en bepalen ze zo mee de uitbundige architectuur ervan.

Wij ontwikkelden een eigen systeem voor het verankeren van de zeilpunten aan de woning. Meestal wordt op deze punten schuin getrokken met hoge trekkracht; dit kan voor problemen zorgen als de buitenschil van de woning dun is of als de isolatielaag dik is. Onze verankering is voldoende sterk en blijft tegelijk elegant aan de buitenzijde. Deze verankering kunnen wij toepassen op alle types van buitengevels (gevelpleister, gevelsteen, beplanking, leien, pannen, …).

In uw tuin voorzien we aangepaste funderingen en vermijden we het gebruik van grote hoeveelheden beton.

Na een eerste montage die door ons gebeurt, kan u het zeil daarna zelf gemakkelijk monteren en demonteren. Wij bezorgen u daarvoor een handleiding.